Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας - 2016


Ο σύλλογός μας διοργάνωσε Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας από τις 13/12/2016 έως και τις 17/12/2016.
Παραδοσιακές ενδυμασίες, κοσμήματα, άρματα του 18ου και 19ου αιώνα και οικιακά παραδοσιακά σκεύη βρήκαν τη θέση τους σε χώρο που παραχωρήθηκε στην Πλατεία Πεπελάση στην Γαστούνη. Με μια ξεχωριστή εκδήλωση διανθισμένη με χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια από τα Σχολεία του Νομού, μεταφέρθηκε την Δευτέρα 19/12/2016, στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οικία Τατάνη.
Η έκθεση έθετε στο επίκεντρο τους μαθητές όλων των ηλικιών καθώς και το ευρύ κοινό με σκοπό να γνωρίσουν τον λαϊκό πολιτισμό και πτυχές της καθημερινότητας, μέσω των παραδοσιακών αντικειμένων .
Λίγα λόγια από τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ. ΓΩΤΗ Παναγιώτη, ο οποίος είναι μανιώδης συλλέκτης που αφιερώνει πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να συλλέξει όλα αυτά τα κειμήλια: 
"Είναι αγώνας μιας ζωής… από μικρό παιδί έχω το πάθος, τη μανία και το ενδιαφέρον να μελετώ τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας, να συλλέγω αυτά τα αντικείμενα με αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό. Η έκθεση μας πέραν των άλλων διακρίνεται και για τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα γιατί  σημαντικό τμήμα της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και από το πλήθος και τη σειρά των εκθεμάτων διαγράφεται η εξέλιξη, τόσο της ένδυσης όσο και της κοινωνικής δομής του τόπου μας."









Από το Blogger.