Βιογραφικό Διδασκάλων

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΩΤΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ






ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΧΟΡΟ



2010 Φοίτηση στην σχολή παραδοσιακού χορού του Θεάτρου  "Δόρα  Στράτου" μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO (cid-portal.org), που συμμετέχει στα υπό την αιγίδα του CID διεθνή προγράμματα.
2013 Απόκτηση Βεβαίωσης ολοκλήρωσης 3ετούς κύκλου σπουδών του θεάτρου "Δόρα  Στράτου" και αναγνώρισης ως επαγγελματία χορευτή, έχοντας συγκεντρώσει στο ενεργητικό του 500 παραστάσεις.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

23-28/03/2005 συμμετοχή σε ημερίδα επιτόπιας έρευνας, με αντικείμενο τους παραδοσιακούς χορούς των νομών Τρικάλων & Δράμας.

17-20/11/2005 συμμετοχή στο 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών στα Άγραφα του Ν. Καρδίτσας.

2009 συμμετοχή σε ημερίδα για την έρευνα και καταγραφή των χορών & τραγουδιών των ντόπιων κατοίκων του Νομού Δράμας. Εισηγήτρια ΑΣΤΕΡΙΟΥ-ΚΑΒΑΖΗ Κατερίνα.

2011 "Χοροί Της Κύθνου" Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΑΣΚΑΥΛΟΣ». Εισηγητής Βασίλης Καρφής

2012 "Μουσικοχορευτική Παράδοση Μεσότοπου Λέσβου». Εισηγητής Μιχάλη Βουβέλη.

2014 Χοροί και τραγούδια από την ορεινή Ημαθία (Βλάχοι Βερμίου και Ημαθιώτικα Πιέρια) σε σεμινάριο, που διοργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Κ.Ε.Π.Ε.Μ). Εισηγητής Τσιαμήτρος Γιάννης, χοροδιδάσκαλος και γραμματέας του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου (ΠΟΞ).

2015 1ο Σεμινάριο του Κέντρου Χορού & Πολιτισμού «ΠΟΛΥΜΗΛΗ», για τους χορούς και τα τραγούδια των βλαχόφωνων κατοίκων του Ν. Σερρών. Εισηγητής Βασίλης Τερζής.

2015 2ο Σεμινάριο του Κέντρου Χορού & Πολιτισμού «ΠΟΛΥΜΗΛΗ», αναφορά στην μουσικοχορευτική παράδοση της Κέας. Εισηγητές Ιωάννης Σέρβος – Ελένη Πετράκη-Σέρβου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ασχολείται με τον παραδοσιακό χορό από την ηλικία των 8 ετών και μαθήτευσε αρχικά στο Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ανδραβιδας και από το έτος 2008 στον Σύλλογο Φίλων του Πολιτισμού «Η ΕΣΤΙΑ» Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας

2005 Σε ηλικία 15 ετών συμμετοχή στο φεστιβάλ «BALKANIK ARTS & CULTURE FESTIBAL» στην Βουλγαρία.

2006 Συμμετοχή στο 1ο φεστιβάλ «Folklore Music And Dance» στην Βουδαπέστη.

2007 Συμμετοχή στο «Balkanic Folklore Festival» στην Λετονία.

2008 Παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών και Χορών στις πόλεις Ferminiano και Urbino της Βόρειας Ιταλίας.

2011 Συμμετοχή στην παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, από την Ομάδα ΠΕΙΡΑΜΑ.

2013 Παρουσίαση των ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Μέγαρο Μουσικής της Αλβανίας.

2014 Συμμετοχή στο 37ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού, που διεξήχθη στην Αθήνα στο Θέατρο της "Δόρα Στράτου".

2015 Συμμετοχή στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού, που διεξήχθη στην Αθήνα στο Θέατρο της "Δόρα Στράτου".

2015-2016 Εργάζεται ως χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών και λαικών χορών στην Σχολη Χορού Αθηνών "Θοδωρής Πανάς".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΕΖΟΣ



ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ


ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ




Διπλωματούχος καθηγητής βυζαντινής μουσικής με τον βαθμό ΆΡΙΣΤΑ στα γενικά υποχρεωτικά μαθήματα: Διεύθυνση χορωδίας, Σολφέζ, Θεωρία Ευρ. Μουσικής, Τυπικό, Θεωρία, Ιστορία βυζ. Μουσικής, Μετρική, Υμνολογία, Λειτουργική.
Καταγραφή καθ' υπαγόρευσιν από τον Πρόεδρο και Διευθυντή της σχολής κ. Λ. Αγγελόπουλο μαθητή κυρίως του Σίμωνος Καρά και ιδρυτής της διασημότερης βυζαντινής χορωδίας στον κόσμο  (ΕΛΒΥΧ).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκμάθηση βυζαντινής σημειογραφίας και έρευνα (ιστορική - λαογραφική) στη βυζαντινή μουσική παράδοση του τόπου μας.

Διεύθυνση χορωδίας βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στον Σύλλογο Μικρασιατών Γαστούνης "Οι Ίωνες".

Υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων μουσικού περιεχομένου με ένα σημαντικό αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ενεργητικό του.

Μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας με συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες του συλλόγου.

ΑΛΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστιμίου Κρήτης.
Από το Blogger.