Εγγραφές Χορευτικής Χρονιάς 2017- 2018



         Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα δούμε ότι ο χορός από την αρχαιότητα ήταν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά και της σωστής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
Πολλά και τα οφέλη της εκμάθησης των χορών στην ανάπτυξη των παιδιών και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Με την προσθήκη στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για τον τόπο και το λαό, την ιστορία του, τη λεβεντιά του καλλιεργείτε το σώμα και ο νους μας. Η μουσική καλεί μικρούς και μεγάλους, σε κινήσεις τόσο γνώριμες εδώ και αιώνες, που δεν χρειάζονται καν εκπαίδευση, απλά ακούν την μουσική και χορεύουν. Δεν αργούν να σχηματισθούν Κυκλικοί σχηματισμοί, λεβέντες νέοι και λυγερόκορμες κοπέλες αλλά και υπερήφανοι ασπρομάλληδες, που εκτελούν περήφανα όμορφες φιγούρες.

  Οι Παραδοσιακοί μας χοροί μας προσφέρουν επικοινωνία, ψυχαγωγία, άσκηση και εκπαίδευση. Είναι το μέσο έκφρασης έντονων συναισθημάτων και ο πιο σημαντικός σύνδεσμος με τις παραδόσεις μας. 
        Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης ‘’Η Αρχαία Ήλις’’ σας προσκαλεί κι αυτή τη νέα χορευτική χρονιά να βιώσετε κοντά του το μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης και πολιτισμού. Με πολύ κέφι, μεράκι, όρεξη και αισιοδοξία η ποιότητα των μαθημάτων των παραδοσιακών χορών ενώνουν και πάλι τη μεγάλη μας οικογένεια. Φορέστε λοιπόν το πιο φωτεινό σας χαμόγελο, γεμίστε την καρδιά σας με αγάπη και εμείς θα σας περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους για ν’ ανταμώσουμε ξανά!!!
Από το Blogger.